Zatvoren Viroexpo

  Novosti         Virovitica.net         21.01.2008.
Zatvoren Viroexpo Prva sajamska manifestacija u kalendarskoj godini na prostoru Hrvatske, virovitički sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede „Viroexpo“ ove je godine Viroviticu definitivno uvrstio medu značajne sajamske gradove u regiji. Nedjelja, četrvti dan sajma, nešto ležerniji nego petak i subota, bio je posvećen posjetiteljima i protekao je u znaku brojnih prezentacija i degustacija na tisuće proizvoda koje je ovdje izložilo 507 izlagača i 16 zemalja Europe i svijeta. Bio je to dan kada su gospodarstvenici vec mogli rezimirati efekte ovogodišnjeg nastupa. I većina ih je više nego zadovoljna uspostavljenim kontaktima, interesom posjetitelja pa i dogovorenih poslova.

Zadovoljni su u roletarskom obrtu Rolomont iz Virovitice. Tvrtka s deset zaposlenih radi već deset godina i čvrsto je zazuzela vodeće mjesto na hrvatskom tržištu. „U odnosu na prošlu godinu izuzetno smo zadovoljni. Došli smo s ciljem da se pokažemo, a sklopili smo tridesetak ponuda za PVC stolariju“, kaže Danijela Štajner iz obrta Rolomont.

Krešimir Kostelac iz Orahovice na štandu je Hrvatske obrtnicke komore izložio voćna vina, među kojima na ovogodišnjem Viroexpu zlatnom medaljom nagrađeno vino višnje. Kostelac je izložio i svoj ekskluzivan proizvod „Odabrane hrvatske delicije“ za što je na prošlodošnjem sajmu Inova u Zagrebu dobio zlatnu medalju za najbolju inovaciju. Rijec je o poklon paketu s odabranim proizvodima iz različitih hrvatskih gradova – Viški smokvenjak, Borovnice u likeru s medom iz Samobora, Džem tete Anke iz Pazarišta, Medenica s tartufima iz Buzeta i svoje vino od višnje, a sve upakirano drvenu kutiju ATM-designa iz Varaždina. „Sajamovi su prigoda da građanima izravno prezentiramo naš rad i naše inovacije koje su ponekad teško pronalaze put do medija“, kaže Kostelac.
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.