Ovih dana domaćice imaju pune ruke posla, treba napraviti uskrsne kolače, a uvijek je najteže pitanje koje pa krenu muke, problemi… Kako najlakše izbjeći ovakve situacije, a napraviti vrhunske slastice, pokazala je najbolja hrvatska slastičarka Sandra Jadek u orahovačkoj Srednjoj školi “Stjepan Ivšić”. Naime, Sandra je kao vanjski suradnik Regionalnog centra kompetentnosti, a u organizaciji škole te na ideji stručne učiteljice kuharstva Danire Vinković, održala s učenicima smjera kuhar, radionicu izrade uskrsnih torti. - Drago mi je da sam odradila ovu radionicu u orahovačkoj srednjoj školi jer posebno mi je zadovoljstvo prenijeti na mlade svoje iskustvo i znanje. Ukrašavali smo torte čokoladom, slatkim vrhnjem i fondanom, a posebno sam stavila naglasak na ukrašavanje s takozvanim mirror glazeom ili staklenom glazurom koja je danas sve više tražena. Učenici su bili jako dobri, zanimalo ih je puno tog, a posebno sam bila sretna kad sam vidjela da već dosta znaju i sami. Ovakve radionice su odlične jer osim što učenici kroz njih mogu saznati nešto novo, nešto što iz knjiga ili na internetu ne mogu pročitati, mogu pokazati svoje sposobnosti i kreativnost – rekla je Sandra Jadek, koja je vlasnica obrta „Sandrini kolači“ iz Slatine i aktivni član Skupštine Udruženja obrtnika Slatine i Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije. Stručna učiteljica Danira Vinković sa zadovoljstvom je naglasila kako je cilj ostvaren. - Važno mi je bilo da učenici od ovakve stručnjakinje uživo mogu učiti. Hvala Sandri što se odazvala mom pozivu i priredila učenicima nešto sasvim novo i dala im veliki motiv za nastavak školovanja. Učenici drugog i trećeg razreda te jedna učenica prvog razreda ispekli su torte kod kuće, a na ovoj radionici smo ih samo ukrašavali i svakako ćemo nastaviti prakticirati ovakve radionice koje mogu samo unaprijediti učenike – dodala je Vinković.