Ovom tradicionalno najbrojnijem stručnom skupu ugostitelja i turističkih djelatnika u organizaciji Hrvatske obrtničke komore, čiji je domaćin bila Područna obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, pokrovitelj Ministarstvo turizma i sporta Republike Hrvatske, a partner Hrvatska turistička zajednica, među brojnim gostima i uzvanicima nazočio je i predsjednik Područne obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Stjepan Kenjerić. Tom je prigodom imao čast primiti nagradu u ime članice Udruženja obrtnika Slatina Natalije Lukačević koja je, na prijedlog Upravnog odbora POK-a, nagrađena priznanjem Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a za izniman doprinos razvoju obrtništva i promicanju ugostiteljske i turističke struke. Natalija Lukačević potječe iz obrtničke obitelji koja se bavi ugostiteljstvom, trgovinom i zlatarskim obrtom. Vlasnica je Caffe bara „Gold“ koji je od 1993. godine vodila s majkom Mirjanom, a od 2006. godine vodi ga samostalno. Naziv „Gold“ izabran je kako bi istaknula renome zlatarske obitelji, s obzirom na to da je njezin otac Josip Perković jedan od najstarijih aktivnih zlatara u Hrvatskoj, a i sama je položila majstorski ispit za to zanimanje. Članica je ceha ugostiteljskog obrta Udruženja obrtnika Slatina duži niz godina, a posljednja dva mandata i članica Skupštine i Upravnog odbora Udruženja. Također je i članica komisije za provođenje majstorskog ispita u zanimanju zlatar pri POK Virovitičko-podravske županije, s obzirom na to da u svom obrtu ima registriranu djelatnost proizvodnje i prodaje nakita. Uz predsjednika Kenjerića u ime POK-a u radu Kongresa sudjelovala je i članica njegovog Ceha ugostiteljskog obrta Željka Tudić, vlasnica caffe bara „Sport“ iz Pitomače. Osim svečane dodjele priznanja ugostiteljima Kongres je ponudio niz sadržaja te su sudionici imali prigodu kroz panel rasprave te edukativne i tematske radionice iznijeti i raspraviti problematiku ovoga sektora s ciljem poboljšanja poslovanja ugostitelja zastupljenih kroz rad Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a. Isto tako kroz razne prezentacije bila je to prigoda za razmjenu iskustava među brojnim ugostiteljima iz cijele zemlje, ali i predstavljanje raznih proizvoda i usluga vezanih uz ugostiteljstvo.