Potpore za mikropoduzetnike (obrtnike) za očuvanje radnih mjesta

  Novosti         30.06.2020.

Kako je najavljeno Vlada RH je objavila i potpore za mikropoduzetnike (obrtnike) za očuvanje radnih mjesta tijekom srpnja, u visini od 2.000,00 kn po radniku (uključujući i vlasnika obrta). Ovu potporu ne mogu koristiti oni poslodavci koji već koriste druge mjere kojima se pomaže u snošenju troška plaće, kao ni oni koji zapošljavaju stance ili umirovljenike. Glede potrebnih kriterija poslodavci moraju dokazati da su u lipnju imali pad prihoda za najmanje 50% u odnosu na lipanj 2019. odnosno u odnosu na veljaču ove godine ako rade manje od godinu dana. Obrazac zahtjeva i sva potrebna dokumentacija mogu se pronaći na mrežnoj stranici Hrvatskog zavoda za zapošljavanje www.mjere.hr , a isti se predaje putem on line aplikacije na adresi www.mjera-orm.hzz.hr

Svi zahtjevi bit će obrađeni u roku od 10 dana, nakon čega slijedi obavijest poslodavcu tj. korisniku mjere i potpis ugovora o dodjeli sredstava. Isplata se obavlja do 20. u mjesecu za prethodni mjesec, uz prethodnu provjeru broja radnika i stanja prihoda odnosno solventnosti poslodavca. Ukoliko je poslodavac nezadovoljan rješenjem svojeg zahtjeva, može u roku od 8 dana uputiti prigovor HZZ-u, Središnjem uredu, Odjelu mjera aktivne politike zapošljavanja, Savska cesta 64, Zagreb.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.