Otvoren 17. Međunarodni sajam "SLAVIN" u Orahovici

  Novosti         12.03.2010.
Otvoren 17. Međunarodni sajam "SLAVIN" u Orahovici

Vinko Milat, savjetnik u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, jučer je u Orahovici otvorio 17. Međunarodni sajam vinogradarstva, vinarstva i voćarstva „SLAVIN“. Sajam organizira Obrtnička zadruga „Slavonija“ iz Orahovice u suradnji s HGK-Županijskom komorom Virovitica, HOK-Obrtničkom komorom Virovitičko-podravske županije, Virovitičko-podravskom županijom, Hrvatskim zavodom za poljoprivredno-savjetodavnu službu i Turističkom zajednicom grada Orahovice. Generalni pokrovitelj sajma je predsjednik Republike Ivo Josipović, a pokrovitelji su Ministarstvo poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Ministarstvo turizma i Virovitičko-podravska županija.

                Na sajmu se predstavlja 220 izlagača iz Austrije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Italije i Mađarske, a svoj štand imala je i Područna obrtnička komora zajednički sa Županijskom gospodarskom komorom. Svoje proizvode i promidžbene materijale izložilo je 10 obrta, 5 trgovačkih društava, 2 OPG-a, 2 udruge vinogradara i 2 strukovne grupacije HGK. Povjerenstvo za ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića dodijelilo je za vina 19 zlatnih i 42 srebrne medalje te 29 brončanih plaketa, a za jaka alkoholna pića dodijeljeno je 7 zlatnih i 3 srebrne medalje te 7 brončanih plaketa. Statua za najbolje ocijenjeno bijelo vino pripala je „graševini De Gotho“ tvrtke KUTJEVO d.d. iz Kutjeva, za crveno vino statua je otišla tvrtki FERAVINO d.o.o. iz Feričanaca za „frankovku“, a za najbolje ocijenjeno jako alkoholno piće izborila se šljivovica OPG-a BLANKE JOVIĆ iz Crkvara kod Orahovice.
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.