Održana sjednica Upravnog odbora

  Novosti         09.11.2011.
Održana sjednica Upravnog odbora

U utorak je, 8. studenoga, pod predsjedanjem Josipa Novogradeca, predsjednika Područne obrtničke komore Virovitica, održana sjednica komorskog Upravnog odbora na kojoj je u središtu pozornosti bilo nekoliko aktualnih tema pa tako i materijalno-financijskog poslovanja Komore i matičnih udruženja obrtnika nakon trećeg kvartala ove godine. Iako je s 31. listopada Komora nekoliko tisuća kuna u minusu projekcija za kraj godine je da će, naplatom određenih potraživanja, ostvariti pozitivan financijski rezultat, pa nema potrebe za provedbu rebalansa komorskog proračuna. U nastavku sjednice raspravljalo se o komorskom doprinosu za 2012. koji se sukladno reformi komorskog sustava ne smije povećati, što bi se moglo negativno odraziti na poslovanje manjih udruženja. Nakon više mjesečnih priprema i uvažavanja, u cjelosti ili djelomično, prijedloga iz udruženja obrtnika, Upravni odbor je definirao konačni tekst Pravilnika o priznanjima koji će se uputiti Skupštini za narednu sjednicu.
Sljedeće, ne manje aktualne teme sjednice odnosile su se na utvrđivanje odluke o modelu financiranja slanja poruka po projektu “sms obrtnik” te izvješće o podnesenim prijavama i rezultatima obavljenog nadzora sukladno Zakonu o zabrani i sprječavanju neregistriranog obavljanja djelatnosti. Što se tiče projekta “sms obrtnik”, koji se već djelomično provodi i u potpunosti treba zaživjeti krajem godine, Područna obrtnička komora će sukladno odluci snositi dio troškova slanja SMS poruka za svoja matična udruženja. Vezano za izvješće o rezultatima obavljenog nadzora po podnesenim prijavama “rada na crno” obrtnici su nezadovoljni dijelom koji se odnosi na sporost u reagiranju nadležnih službi koje bez naloga ne mogu izaći na teren, a zbog čega bi se u tom dijelu trebao mijenjati Zakon, dok je ipak izraženo i umjereno zadovoljstvo glede podatka da se pojedinci iz nelegalne zone namjeravaju preseliti u leganu, to jest registrirati obrt.
Na kraju sjednice Odbor je imenovao tročlano Povjerenstvo za odabir najpovoljnijeg ponuđača za izradu kataloga 17. Međunarodnog sajma VIROEXPO, a u njemu su uz predsjednika Komore Josipa Novogradeca, članovi Upravnog odbora Željko Bjelica i Vladimir Ivoš, te Božidar Jeremić, kao tajnik Povjerenstva.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.