Održana 3. sjednica Ceha ugostiteljskog obrta

  Novosti         11.02.2008.
Održana 3. sjednica Ceha ugostiteljskog obrta
Sjednica je održana 11. veljače 2008. godine u restoranu «GRANIČAR» u Terezinom Polju. Na sjednici se raspravljalo o prvoj Gastro izložbi “ZIMA NA PODRAVSKOM STOLU” te o slovenskim smjernicama dobre higijenske prakse za ugostiteljstvo.
 
Potpredsjednik Ceha je pohvalio organizaciju 1. Gastro izložbe, posebno glavne nositelje aktivnosti gosp. Tkalčeca, gosp. Baričevića i gosp. Botića te komorski ured i tajnika. Također se zahvalio POK-u, Turističkoj zajednici i Udrugi vinara i vinogradara „Sv. Vinko“ koji su pomogli u materijalnom smislu, te novinarima na dobroj medijskoj promociji.
 
Gosp. Baričević je također ukratko iznio dojmove nazočnih posjetitelja i sudionika te predložio da se ova manifestacija podrži kao tradicionalni dio sajma „Viroexpo“.
 
Komorski tajnik je iznio materijalno-financijske pokazatelje izložbe te je također zamolio nazočne da se izjasne žele li da se ova izložba predloži kao stalni dio zabavnog programa na sajmu „Viroexpo“, poput tradicionalne frizersko-modne revije.
 
Nakon zaključenja rasprave jednoglasno je odlučeno da se gastro izložba uvrsti kao tradicionalni dio popratnih sadržaja sajma „Viroexpo“, s time da se proširi krug sudionika koji će sudjelovati u pripremi jela te da organizacijske pripreme započnu nekoliko mjeseci prije sajma.
 
Komorski tajnik je upoznavao nazočne sa Slovenskim smjernicama dobre higijenske prakse za ugostiteljstvo, a zatim je zamoljena gđa. Frajhaut da kao stručna osoba prokomentira uvođenje HCCP-a.
 
Gđa. Frajhaut je predložila da se umjesto komentara Slovenske prakse govori o provođenju HCCP-a u Hrvatskoj, što su nazočni jednoglasno prihvatili. Rezimirajući kratke informacijske podatke ona je istaknula da se dobar dio mjera već provodi kod većine ugostitelja te da će ubuduće više obveza biti u tzv. papirologiji.
 
Gđa. Frajhaut je napomenula da bi za detaljnije informiranje ugostitelja trebao biti organiziran poseban seminar te da je ona ovlaštena samo za izradu HCCP plana, a da certificiranje tj. odobrenje za postupanje sukladno planu obavljaju posebne tvrtke.
 
Zaključujući raspravu potpredsjednik je predložio da POK uz pomoć udruženja obrtnika organizira edukacijski seminar za širi krug ugostiteljskih obrta te da detalje s predsjednicima sekcija ugostitelja dogovore komorski tajnik i gđa. Frajhaut. Zaključak je prihvaćen jednoglasno.
 
 
Na kraju sjednice je gosp. Novogradec nazočne upoznao o planu aktivnosti HOK-a na obilježavanju ove godine kao „Godinom cehova“. U tom smislu je rekao da će se i pri POK-u pojačano voditi briga o radu svih cehova i sekcija te da će se organizirati okrugli stol na kojem će se vodstva svih cehova obratiti javnosti u svezi problema u radu. Također je iznio probleme kod rada nadležnih inspekcija te potrebu da cehovi odnosno pojedine struke donesu pravila ponašanja i rada za svoje članove.
 
Predsjednik POK-a uručio je zahvalnice gosp. Baričeviću i Botiću za uspješnu organizaciju Gastro izložbe na sajmu „Viroexpo“.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.