Održana 2. Večer obrtnika i privrednika

  Novosti         08.02.2011.
Održana 2. Večer obrtnika i privrednika

U subotu,  05. veljače 2011. godine u ugodnom ambijentu restorana „Zlatni klas Otrovanec“ u organizaciji Udruženja obrtnika općine Pitomača održana je Druga večer obrtnika i privrednika. Pozdravnim riječima u ime domaćina Večer je otvorio predsjednik Udruženja obrtnika općine Pitomača Željko Palković. Program je započeo Okruglim stolom na kojem su sudionici rasprave pokušali dati odgovore na pitanje: Kako uspješno poslovati u krizi. Predsjednik Udruženja ujedno i moderator Okruglog stola Željko Palković uvodno je istaknuo kako je više definicija ekonomske krize kao i više razloga zbog kojih je nastala te da smo svjedoci velikih negativnih promjena na tržištu i smanjenog ukupnog obima poslovanja. Ipak približno 15 % poslovnih subjekata bilježi stabilnije poslovanje i poslovni rast u krizi.

U raspravi su o stanju u gospodarstvu te planovima i projektima na razini Virovitičko-podravske županije govorili dožupan Zdravko Dijaković te pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo,razvoj i poljoprivredu Mario Čajkulić, a na razini općine Pitomača načelnik Željko Grgačić. O stanju u obrtništvu govorili su potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Ivan Obad te predsjednik Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije Josip Novogradec. O stanju u poduzetništvu na razini Županije govorio je predsjednik HGK – Županijske komore Virovitica Ivan Slamić. O mogućnostima financiranja i bespovratnim potporama govorila je Neda Martić iz Agencije za regionalni razvoj VPŽ, dok je o povoljnim poslovnim kreditima sa niskom kamatom govorio direktor poduzetničkog centra regija Središnja Hrvatska Zagrebačke banke d.d. Tomislav Tolnaj. U raspravi su sudjelovali i predstavnici nekoliko obrta odnosno tvrtki koji posluju uspješno i ostvaruju pozitivne poslovne rezultate u krizi. Kako oni to postižu rekli su Mladen Balić, vlasnik obrta „Tehnohit-hr“ iz Pitomače,  Matija Škrinjar,  vlasnik obrta „Merkur“ iz Pitomače te Ivan Slamić,  generalni direktor drvne industrije Tvin d.o.o. Virovitica. Druženje obrtnika i privrednika nastavilo se uz gastronomske specijalitete kuće i plesni ritam sastava „Stranica dnevnika“ do kasno u noć.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.