Od 24. do 26. studenog 2013. u hotelskom kompleksu „Histria“ na području Verudele u Puli, održan je 26. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a. Među cca 600 sudionika bili su i predstavnici Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije predvođeni Vladimirom Ivošem, predsjednikom Komore, Hrvojem Šimunovićem, predsjednikom Ceha ugostiteljskog obrta i Božidarom Jeremićem, komorskim tajnikom. Nakon dvodnevnog radnog dijela, u kojem su se nazočni upoznali s ocjenom turističke sezone koju je iznio ministar turizma Darko Lorencin te s projekcijama o budućem radu turističkih zajednica direktorice HTZ-a Meri Matešić, analizirani su najveći problemi u radu te je doneseno 9 zaključaka koji će se uputiti nadležnim tijelima i medijima. Kongres je imao i atraktivniji dio u kojem su se putem gastro izložbe predstavili istarski ugostitelji i proizvođači hrane i pića, a posebno je bilo zanimljivo izlaganje našeg istaknutog enogastronoma Veljka Barbierija na temu „Geneza hrvatske autohtone kuhinje“, koji se u neformalnom druženju za vrijeme svečane večere fotografirao s izaslanstvom POK-a i obećao početkom iduće godine doći u Viroviticu.