Obrtničke komore Zagreba i Virovitičko-podravske županije potpisale Povelju prijateljstva

  Novosti         Katica Kovačević/Virovitički list         04.11.2007.
Obrtničke komore Zagreba i Virovitičko-podravske županije potpisale Povelju prijateljstva Zbog niza zajedničkih interesa na stvaranju boljih uvjeta za obrtništvo, njegovog razvoja, sudjelovanja obrtnika u institucijama lokalne i regionalne samouprave, jačanja socijalnog dijaloga i kolektivnih ugovora na području obrtništva, razvoja i unapređenja školstva i među ostalim svekolike promidžbe obrtništva Obrtnička komora Zagreba u Obrtnička komora Virovitičko-podravske županije potpisale su Povelju o prijateljstvu. U ime Obrtničke komore Zagreb povelju je potpisao predsjednik Ivan Obad, a u ime Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije predsjednik Josip Novogradec.

Nakon što je predstavio Područnu obrtničku komoru Virovitica, čiji su članovi organizirani u 5 udruženja, Josip Novogradec je kazao: - Očekujem da ćemo se zajedno, pred lokalnim i državnim vlastima izboriti za još veće potpore u obrtništvu, jer nas po pristupanju u EU očekuje još više propisa koje ćemo morati savladati, a morat ćemo unaprijediti i naše radionice kako bismo u njima mogli kvalitetno obavljati obrt.

Uz očuvanje i napredak obrtništva te nova zapošljavanja Novogradec je istaknuo da će se nastojati sačuvati stare i tradicijske obrte, a posebna briga vodit će se o obrazovanju mladih za obrtnička zanimanja.
Iako najveća u Hrvatskoj, s 28.000 obrtnika udruženih u 15 udruženja, Obrtnička komora Zagreb zainteresirana je za suradnju s malom komorom kakva je virovitička, kazao je Ivan Obad, te dodao da će povelja zasigurno pridonijeti još čvršćoj suradnji među obrtnicima za dobrobit društva.

Ako se mi sami ne organiziramo i ako sami ne započnemo s nekim akcijama, nitko nam neće pomoći. Stoga će nam ovo zajedništvo pomoći u razmjeni iskustava, savladavanja novih propisa i drugoga što nas čeka, jer ako nam se s primjenom propisa EU-a dogodi ono što se dogodilo Sloveniji, moglo bi doći do zatvaranja oko 30 posto obrta – kazao je Obad.

Svečanost potpisivanja upriličena je u prigodi obilježavanja 13. godišnjice osnutka virovitičke komore i održana je u njenim prostorijama uz nazočnost članova upravnih odbora obje komore, komorskih tajnika i gostiju među kojima su bili virovitičko-podravski župan dr. Stjepan Feketić i Marija Šipoš iz Odjela za gospodarstvo grada Virovitice.
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.