Objavljen Javni poziv za Program MINGOR-a „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“

  Novosti         11.04.2022.
Objavljen Javni poziv za Program MINGOR-a „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavljuje Otvoreni javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“ za 2022. godinu. Dodjeljuju se bespovratna sredstava namijenjena poticanju ciljanih programa obrazovanja za obrtništvo koji osiguravaju kvalitetne i motivirane kadrove u svrhu jačanja konkurentnosti, poticanja produktivnosti te rasta i razvoja obrtništva. Korisnici bespovratnih sredstava temeljem ovog Programa mogu biti  mikro, mala i srednja poduzeća (isključivo obrti, trgovačka društva i zadruge) te fizičke osobe. Sredstva su namijenjena sufinanciranju troškova nastalih tijekom 2020., 2021. i 2022. vezano za polaganje ispita za zanimanja  sukladno programima obrazovanja/ispita koje donosi javnopravno tijelo nadležno za obrt za zanimanja koja su definirana Pravilnikom o vezanim i povlaštenim obrtima i načinu izdavanja povlastica („Narodne novine“, broj 42/08). Ukupno se može odobriti do 80% od iznosa opravdanih troškova i to: za polaganje majstorskog ispita (uključujući i pripremu), za polaganje ispita stručnog osposobljavanja (uključujući pripremu), za polaganje naučničkog ispita, za polaganje ispita iz radne pedagogije, za prekvalifikaciju  u zanimanju s liste vezanih obrta prema JMO i za ishođenje licence (dozvole) za provođenje naukovanja. Prijave se zaprimaju od 11. travnja sve do iskorištenosti sredstava (ukupno je osigurano 2 mil. kn), a najdulje do 31. listopada 2022. Prijave se podnose putem propisanog obrasca na adresu: MINISTARSTVO GOSPODARSTVA I ODRŽIVOG RAZVOJA
Prijava na Otvoreni javni poziv za Program „Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo“ za 2022.godinu, Ulica grada Vukovara 78, 10000 ZAGREB.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.