Izmjene i dopune Pravilnika o primjeni Zakona o trošarinama

  Novosti         07.07.2010.

            U „Narodnim novinama" broj 78 od 23. lipnja 2010. objavljen je Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o primjeni Zakona o trošarinama što se odnosi na plinsko ulje obojano plavom bojom za namjene u poljoprivredi, ribolovu i akvakulturi. Prilikom kupnje „plavog" plinskog ulja poljoprivrednici će prodavatelju morati predočiti karticu goriva i rješenje o upisu u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava ili iskaznicu OPG-a. Karticu goriva izdaje Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju i ona je u vlasništvu nadležnog Ministarstva. Pravo na kupovinu odnosno potrošnju plinskog ulja obojanog plavom bojom ukoliko se ne iskoristi u tekućoj godini ne može se prenijeti odnosno iskoristiti u narednoj godini.

            Dosadašnje knjižice goriva prestaju vrijediti 1. kolovoza 2010. te od tada počinje teći prodaja plinskog ulja obojanog plavom bojom isključivo uz predočenje kartice goriva i identifikacijske isprave.  

 

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.