HOK osnovao radne grupe za praćenje problematike u obrtništvu

  Novosti         21.07.2010.

Odlukom predsjednika Hrvatske obrtničke komore Mate Topića od 15. srpnja 2010. osnovane su radne grupe komorskog sustava za praćenje problematike obrtničkog poslovanja za 11 tematskih područja:

1.    za poreze i doprinose,

2.    za financiranje i potpore,

3.    za radno pravo i zaštitu na radu,

4.    za obrazovanje,

5.    za zaštitu okoliša, sustave kvalitete i intelektualno vlasništvo,

6.    za djelatnosti građevinarstva,

7.    za djelatnosti ugostiteljstva i turizma,

8.    za trgovinu,

9.    za ribarstvo,

10. za EU fondove, projekte i EU zakonodavstvo,

11. za regionalno povezivanje.

U širi sastav radnih grupa ušli su stručni djelatnici HOK-a, područnih obrtničkih komora i udruženja obrtnika koji će pomagati u izradi mišljenja, primjedbi i prijedloga u navedenih 11 područja, a u uži sastav su imenovani stručni djelatnici iz Savjetodavne službe HOK-a kao koordinatori i po nekoliko djelatnika iz šireg sastava. Zadaća užeg sastava radnih grupa je da u međusobnoj koordinaciji i temeljem izraženih stavova članstva pripremaju i izrađuju konkretne inicijative, mišljenja, primjedbe i prijedloge koji će se upućivati Vladi i Hrvatskom saboru.

S područja Virovitičko-podravske županije kao članica radnih grupa za poreze i doprinose, financiranje i poticaje te djelatnost građevinarstva imenovana je tajnica Udruženja obrtnika Slatina Sanja Grabovac, za člana radne grupe za obrazovanje Franjo Petrić, savjetnik za obrazovanje u POK-u, a u uži sastav radnih grupa za radno pravo i zaštitu na radu te regionalno povezivanje Božidar Jeremić, komorski tajnik virovitičko-podravskog POK-a. Ovo je samo jedna od niza praktičnih mjera koje će HOK poduzimati u narednom periodu kako bi poboljšao kvalitetu usluga koje pruža svojem članstvu, a koje su navedene u prijedlogu reforme komorskog sustava što ga je HOK uputio Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva odnosno Vladi RH.

Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.