Aktivnosti cehova i odbora HOK-a

  Novosti         23.02.2010.

Predstavnici Obrtničke komore Virovitičko-podravske županije aktivno su sudjelovali na sjednicama HOK-ovih tijela i cehova, koje su tijekom veljače sazvane radi rješavanja pitanja od važnosti za obrtništvo i njegovo strukovno organiziranje.

            U radu sjednice Ceha trgovine održanoj 16. veljače, gdje se raspravljalo o uvođenju HACCP-a, Pravilniku o isticanju maloprodajne cijene i pripremama za 7. Susret trgovaca koji bi se održao 11. svibnja u Zagrebu, sudjelovao je Zdravko Kovačević. Na sjednici Ceha graditeljstva 19. veljače nazočni su bili njegov član i predsjednik POK-ovog Ceha Željko Palković te Zlatko Lanšćak, njegov zamjenik. Glavna rasprava vodila se o trenutnom stanju u ovoj djelatnosti teško pogođenoj padom izgradnje i prodaje nekretnina kao i ilegalnim radovima, a nazočni su se  upoznali i s državnim poticajima usmjerenima k održavanju likvidnosti kao stalnoj teškoći u poslovanju građevinskog sektora.

                Sjednicu Odbora za sajmove i druge promidžbene aktivnosti u ponedjeljak, 22. veljače, vodio je njegov predsjednik i predsjednik POK-a Josip Novogradec. Odbor je obavio posljednje pripreme za nastup na Međunarodnom sajmu obrtništva u Münchenu, dogovoreni su uvjeti za izlaganje na proljetnim međunarodnim sajmovima u Zagrebu, Mostaru i Beogradu, a raspravljano je i o opatijskom sajmu suvenira „Kvarner expo“ kojeg su organizatori predložili za specijalizirani sajam HOK-a u ovoj godini.
Ove mrežne stranice koriste kolačiće kako bismo vam pružili bolje korisničko iskustvo. Za više informacija o korištenju kolačića na ovim stranicama, kliknite ovdje. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića.