U „Narodnim novinama“ br. 150 od 17. prosinca 2014. objavljen je Pravilnik o izmjeni i dopunama Pravilnika o razvrstavanju i minimalnim uvjetima ugostiteljskih objekata iz skupina „Restorani“, „Barovi“, „Catering objekti“ i „Objekti jednostavnih usluga“, koji stupa na snagu 25. prosinca 2014. . Promjenama navedenog Pravilnika uvedena je nova vrsta ugostiteljskog objekta pod nazivom "kušaonica", koja predstavlja ugostiteljski objekt u kojem se uslužuju vina i druga pića te prehrambeni proizvodi u svrhu prezentacije, degustacije i prodaje, a uz koje se u manjim količinama mogu usluživati i drugi s njima komplementarni proizvodi. Kušaonica može biti uređena u prostoriji ili na otvorenom, uz obvezni točionik i priručni prostor za čuvanje hrane i pića. Prostorija za usluživanje gostiju ne mora obvezno biti samostalna, već to može biti i uređeni dio prostorije u kojoj se obavlja prodaja proizvoda koji se prezentiraju gostima. Osim kušaonice kao posebne vrste ugostiteljskog objekta, Pravilnik je propisao i mogućnost korištenja posebnih komercijalnih naziva za one ugostitelje koji u određenom objektu pretežito pripremaju pojedine vrste pića i napitaka, kao što su npr. wine-bar, tea-bar, juice-bar etno-bar i sl. Osim ovih izmjena u Pravilnik je uveden i novi naziv hrane koja se može pripremati i usluživati u ovoj skupini ugostiteljskih objekata – jela iz kotlića, što je uz ostale promjene među prvima Ministarstvu turizma predlagao Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Hrvatske obrtničke komore.